YouSee - Discovery

24/11-2019

VordingborgAntenneforenings info om konflikten mellem YouSee og Discovery

Vordingborg Antenneforening var 18/11-2019 til et informationsmøde hos YouSee. Meldingen på mødet var, at der stadig foregår forhandlinger med Discovery og intet er 100% sikkert endnu. Det er næsten 100% sikkert, at Discoverys kanaler forsvinder 1/1-2020, men det er ikke udelukket, at der kan blive indgået en aftale i starten af2020.

Vi har tidligere i bestyrelsen valgt ikke at melde noget ud, da der stadig pågår forhandlinger med Discovery og som det ses af ovenstående er det ikke særlig præcis information vi kan give.

I Vordingborg Antenneforening er vores salg af fuldpakker blevet reduceret med ca. 50% over de seneste år og antallet af medlemmer, der vælger den fulde pakke er stadigt faldende, så hvis vi fortsat skal tilbyde faste pakker er det nødvendigt, at prisen ikke fortsat stiger og det kan kun gøres ved at lægge nogle kanaler over i Bland Selv universet og på den måde give medlemmerne mulighed for selv at sammensætte deres TV pakke med det de ønsker. Det ser desværre ud til, at det vil Discovery ikke være med til.

Vordingborg Antenneforening har indgået en kontrakt med YouSee som løber til sommeren 2023. YouSee har til gengæld for den kontrakt betalt et større millionbeløb for at ombygge og opdatere vores net med de nyeste komponenter, så vi kan levere 1000Mb/s Internet til alle medlemmer fra starten af 2020.

Om den nye kanalsammensætning er bedre eller dårligere er jo en individuel opfattelse. Om det er YouSee eller Discovery der er urimelige i forhandlingen er svært at afgøre når man ikke selv sidder med til forhandlingerne. De oplysninger vi har er, at Discovery vil hæve prisen og selv bestemme i hvilke pakker deres kanaler skal ligge. Discovery vil ikke nøjes med være en del af Bland Selv universet med deres kanaler, hverken helt eller delvis. Det virker ikke rimeligt når man er kunde, at man ikke selv kan bestemme over hvad man køber og hvordan det skal bruges. Tænk på hvis du går i Rema 1000 og køber en pakke havregryn, og så bliver tvunget til også at købe en elpære, og en spegepølse, noget du slet ikke har brug for når du bare skal have lidt morgenmad.

Der har i dagspressen været artikler om antenneforeninger som har opsagt deres kontrakter med YouSee, på grund af YouSees konflikt med Discovery. Vi ved fra vores samarbejde med andre foreninger, at flere af dem faktisk har været i gang med kontraktforhandlinger længe før konflikten med Discovery startede.

At skifte signalleverandør i en antenneforening er ikke noget man bare lige gør i et snuptag. Et skifte vil give store forstyrrelser hos de enkelte medlemmer. Først skal alle TV genindstilles, alle TV-bokse udskiftes, dem der bruger YouSee mailadresserskal til at betale for at bruge mailadressen, hvis de vil beholde den, ellers skal de oprette en ny mailadresse. Alle kabelmodem til Internet skal ombyttes og dem der har IP-telefoni over kabelmodem skal flytte nummer til ny udbyder, der skal findes og opbygges en hovedstation til signaludveksling med en nysignalleverandør og komponenter i anlægget skal udskiftes. Det betyder at derogså er store omkostninger for foreningen og dermed vores medlemmer ved et leverandørskift.

Der har været meget omtale om Danmarks herrefodbold EM-landskampe ikke kunne ses hvis foreningen ikke havde Discoverys kanaler i anlægget. Heldigvis er vi videre til slutrunden og du kan se hele EM-slutrunden hos YouSee på DR og TV3’s kanaler.

Du behøver ikke at undvære Discoverys kanaler, du kan tilkøbe dem som streaming via Dplay. Vi i Vordingborg Antenneforening håber selvfølgelig du vil benytte vores net ogstøtte din lokale antenneforening.

De bedste hilsner
Vordingborg Antenneforening 

Fejlmelding

Servicepartner: Dansk Kabel TV
55 37 71 15
Man-fre: 8:00 - 16:00

Du kan fejlmelde her.

Medlemskab, betaling og pakkeskift

Administration: Dansk Kabel TV
76 95 84 16
Man-fre: 9:00 - 15:00

Du kan benytte formularen her. Du kan også kontakte vores administrator direkte pr. e-mail: vordingborgaf@DanskKabelTV.dk eller link til mail her.

Kontakt bestyrelsen

Du kan kontakte bestyrelsen her.